Патувајте без грижи со патничко осигурување од Covid

За сите оние кои планираат да патуваат безгрижно и да уживаат во својот одмор, Barcino Tours нуди осигурителна полиса која покрај патничко здравствено осигурување, има и доплата за Covid 19.

Благодарение на одличната понуда на осигурителната компанија Globos тргнете на пат неоптоварени.

Што е патничко здравствено осигурување?

Со купување полиса, можете да се одлучите за сума за осигурување која ќе ги покрие трошоците во случај на несреќа. Полисата ги покрива трошоците за лекување и лекови препишани од официјален лекар во странство.

Сепак, имајте на ум дека полисата не ги покрива трошоците за лекување на акутна забоболка, некомплицирани алергии, како и компликации поради изложување на сонце.

Што опфаќа додатокот Covid 19?

Не треба да се занемари важноста на осигурувањето, особено во време на пандемија. Не дозволувајте вирусот да ве предомисли и да се откажете од одморот.

На сите територии освен Соединетите Американски Држави, Канада и Јапонија, полисата за осигурување ги надоместува трошоците направени за обезбедување на потребната медицинска нега и транспорт во случај на Covid-19.

Максималниот износ на покриеност по лице и едно патување е 5.000 евра.

Полисата не ги покрива трошоците за карантин и превентивно тестирање на Covid 19. Исто така, не ги покрива трошоците за лекување кои се на товар на здравствениот систем на земјата во која престојува осигуреникот.

Осигурувањето ве штити од разни непријатности на кои може да наидете за време на вашиот одмор. Патувајте низ светот безбедно со Barcino Tours и Globos Insurance . За да платите патничко осигурување од Covid, посетете ја најблиската филијала на Barcino. Можете да најдете список на филијали ТУКА.

Početna
Hit ponude
Kontakt