Патничко осигурување

Дали патувате во странство? Во својата палета на услуги, Barcino Tours нуди и патничко здравствено осигурување за време на патување и престој во странство.

Зошто ви е потребно патничко здравствено осигурување? Решивте да одите на одмор, но сте во дилема дали да платите патничко здравствено осигурување? Во следниов текст ви ги откриваме сите поволности кои ги носи полисата за патничко осигурување.

Што точно е патничко здравствено осигурување?

Ова е осигурената сума на пари на располагање на купувачот на полисата во случај на несреќа при патување во странство.

Доколку плаќате патничко здравствено осигурување, нема да морате да размислувате дали ви треба помош и организација во случај на лекување во странство. Полисата ги надоместува и трошоците за лекување, во случај на непредвидена здравствена состојба.

Осигурени сте за сите сериозни работи, како што се:

  • сите неопходни медицински третмани
  • ултразвучни и рендгенски прегледи
  • потребни лекови
  • хоспитализација
  • враќање на пациентот во земјата на живеење
  • има и надомест на трошоци во случај на кражба на багаж и документи како и правна помош поврзана со тоа

Имајте на ум дека некои работи не се опфатени со полисата. Ова вклучува:

  • Стоматолошки услуги кои не се итни
  • Каснувањата од инсекти 
  • Исто така, случаите кои биле намерно предизвикани, можеле да се спречат или биле предизвикани под дејство на алкохол

Каде можете да купите полиса за патничко осигурување?

Полисата можете да ја добиете многу брзо и лесно од удобноста на вашиот дом. Можете да го нарачате онлајн преку е-пошта, преку нашиот агент за продажба од која било од нашите филијали. Се што треба да направите е да ги доставите потребните информации, крајната дестинација и времето на престој и секако доказ за уплата. Овој метод е многу удобен бидејќи заштедува време и нема непотребна документација. Доколку ви е полесно, можете да го купите во која било од нашите филијали. Списокот на сите филијали во градовите низ Србија можете да го најдете на линкот https://www.barcino.travel/kontakt/ За цената на осигурувањето јавете се кај нашите вработени, за да ви понудат соодветен пакет кој целосно ќе ги исполни вашите потреби за патување. На цената влијае оддалеченоста на дестинацијата, должината на престојот, дали ви треба семејна полиса, или за пензионери или можеби групна.

Конечно, можеме да ви кажеме дека нашата препорака е каде и да патувате, задолжително да носите патничко осигурување со себе, но да се однесувате како никогаш да нема да ви треба.

Осигурителна полиса Generali

За време на туристички или деловен престој во странство, непредвидени здравствени проблеми може да ви ги нарушат плановите. Generali Osiguranje ви помага да ги надминете ваквите ситуации со меѓународна полиса за патничко осигурување.

Доколку имате несреќа, болест или потреба од итна хируршка интервенција и престој во болница на патувањето, ќе бидете целосно згрижени со полисата за меѓународно патничко осигурување на Generali. Овој третман го обезбедува Дежурниот центар за помош, компанијата- Europe Assistance..

Полисата за осигурување Generali е средство за плаќање на итна медицинска помош при патување и за време на престој во странство. Се активира со повикување на Центарот за повици, чиј број е на полисата, или давање на преглед на локален лекар или медицинска установа.

Полисата може да гласи на осигуреникот, а истата полиса може да се користи и за членови на семејството или групи на патници. Можно е осигурување на подолг период, при што неколку пати одите до саканата дестинација. За повеќе информации за видови на полисите, кликнете овде.

Во зависност од избраното покривање, услугите на Generali International Travel Insurance, покрај медицинската помош, може да се прошират и на услуги како што се упатување до најблиската влечна служба, адвокат и заеми во готовина во случај на грабеж.

Покрај степенот на покриеност, на цената на полисата влијае и дестинацијата, бројот на денови што планирате да ги поминете во странство, годината, како и дали патувате деловно или туристички.

Generali SKI Insurance е достапно за скијачите да патуваат во странство. Ова осигурување ги покрива трошоците за итни медицински интервенции и лекување на болести или повреди во странство.

Полисата за патничко осигурување Generali International може да ја купите во сите наши филијали.

Generali може да се пофали со редовна исплата на осигурените случаи, брзина на теренска помош и стручен тим кој е подготвен да одговори на сите барања на осигурениците.

Во која земја и да одите на одмор или работа, важно е да се чувствувате безбедно. Непријатните настани не мора да ви ги уништат плановите. Секој момент од патувањето треба да биде задоволство. Важно е да знаете дека мислиме на вас. Пред вас е безгрижно патување со полисата за патничко здравје на Generali Insurance.

Početna
Hit ponude
Kontakt