НОВОГОДИШНА ПОНУДА

Аранжманот вклучува: сместување на база полупансион

Plan i program individualnog putovanja:

30.12.2022 – 02.01.2023. или 31.12.2022 – 03.01.2023.
Цените се изразени по лице во евра

HOTEL PALISAD**** Двокреветна соба Еднокреветна соба
LUX двокреветна соба 513 765
SUPERIOR двокреветна соба 461 677
STANDARD двокреветна соба 407 594
Апартман – 2 лица 652 991

Во цената на аранжманот е вклучено:

Цената опфаќа

  • 3 полупансиона
  • Дочек на Нова Година
  • Реприза на Нова Година
  • Туристичка такса

Во цената на аранжманот не е вклучено:

  • Здравствено осигурување со покриеност од Ковид
  • Индивидуални патни трошоци
  • Превоз

Начини за плаќање:

  • Плаќањето за Хотелско сместување и други видови на услуги се врши во авансно плаќање во износ од 50% а остатокот најдоцна 30 дена пред датумот на поаѓање
  • За резервации направени помалку од еден месец пред почетокот на патувањето, плаќањето се врши во целост

– доколку сместувачката единица ја користи еден возрасен и дете од 7 години кое не плаќа престој, се применува цената од 1/1 соба или апратман.
– доплата за деца од 7 до 11,99 години е 190 евра и вклучува 3 полупансиони дочек за нова година и реприза за нова година
– доплатата за дополнителен кревет изнесува 200 евра без разлика дали ќе го користи дете или возрасен човек и вклучува 3 полупансиони дочек на нова година и реприза на нова година
– доплата за трето или четврто лице во апартманот изнесува 200 евра и вклучува 3 полупансиони дочек на нова година и реприза на нова година
– безплатната услуга за деца до 7 години кој се на заеднички кревет со возрасна особа се однесува на полупансионот само додека не се однесува за дочекот на Нова Година
– туристичката такса за престој не се наплаќа на деца под 7 години, додека на деца од 7 до 15 години се наплатува 50% од сумата
– организаторот на патувањето не е овластен да ја оценува валидноста на патните и другите документи.Странските државјани се должни да се информираат за визниот режим на земјите во кои патуваат или низ кои минуваат
– Пасошот мора да важи најмалку 6 месеци по патувањето
– Организаторот на патувањето го задржува правото да ја промени цената на патувањето доколку има промена во девизниот курс, недоволен број на пријавени патници за патувањето, пребукираност на Хотелот и слично, понуда на алтернативно сместување во друг објект од истата категорија или откажување на патувањето најдоцна пет дена пред поаѓање.
– Организаторот на патувањето не е одговорен во случај граничните органи да го спречат излезот на некој патник од земјата или доколку не му овозможат влез на територијата на земјите на Европската Унија , земјите во транзит или земји кои се надвор од Европската Унија, поради неточни документи, сторени прекршоци или непочитување на визни или царински прописи
– Патниците кои патуваат со странски патни исправи мора да го известат Организаторот на патувањето односно посредникот при продажба на туристички патувања со кој пасош ќе патуваат. Во спротивно пости можност хотелиерите да го поскапат сместувањето на лице место бидејќи цените од програмата важат само за граѓаните кои патуваат со патни исправи на Република Македонија
– Се молат патниците да се грижат за своите патни исправи, документи, пари, вредни предмети и багаж. Организаторот не е одговорен за нивното евентуално губење, кражба или исчезнување од која било причина во текот на целото времетраење на патувањето
– Организатор на ова патување е Т.А Барчино Турс, Врњачка Бања, МБ 20106182, Лиценца ОТП 183/2021 категорија А од 19.11.2021 година. Ценовник бр.1 важи од 13.10.2022. За ова патување важат општите услови за патување на Т.А Барчино Турс, Врњачка Бања. Веб страна www.barcino.travel, како и општите услови за патување кои се составен дел од самиот ценовник
– Аранжманот е на основа на индивидуални поаѓања во наведени датуми (доколку не постои минимален број на патници за реализација на аранжманот истиот неможе да се откаже од страна на Организаторот). Пред да го склучите договорот за патување ве замолуваме да се запознаете со програмата за патување и општите услови за патување на организаторот, кои се усогласени според законот за туризам

Испратете ни го вашиот впечаток:

Početna
Hit ponude
Kontakt