Пакети за парови и семејства

Аранжманот вклучува: сместување на база полупансион

Индивидуален план и програма за патување:

29. 12. 202 –3. 1. 2023.

Хотел Пакет Цена по особа
за 3 ноќи
Wellness hotel Sotelia****superior: Велнес релаксација за парови 559€
Wellness hotel Sotelia****superior: Велнес релаксација за парови – Престиж 758€
Hotel Breza****: Семејна забавна забава 410€
Hotel Breza****: ALL INCLUSIVE TERMALIA FAMILY FUN 510€

Во цената на аранжманот е вклучено:

Велнес релаксација за парови

 • 3x полупансион (појадок и вечера)
 • 31 Декември Празнична вечера на шведска маса во Хотелскиот Ресторан Базилика (19.00 – 20.00)
 • Ноќно пливање на 31.12.2022 во Велнес Орхидеа (22.00 – 01.30)
 • Дневно свежо овошје и термална вода во собата
 • Ваучер од 10 евра кој може да го искористите (наместо пансионска вечера) во гостилницата Липа, ресторанот Гратиола или во ресторанот Јеленов Гребен, ресторанот Амон и гостилницата Шемпетер
 • Неограничен влез во Велнес Орхидеа ( за возрасни и деца над 15 години) работењето на сауната зависи од епидимиолошките мерки
 • Капење во базените на Термалија Релакс (ограничен број на лежалки)
 • Неограничен влез во Центарот за сауна Термалија (работењето на сауната зависи од епидимиолошките мерки)
 • Ноќно капење во базените на Термалија Релакс во петок и сабота
 • WIFI
 • Бањарка и пешкир за базен

Велнес релаксација за парови Престиж

 • 3x полупансион (појадок и вечера)
 • 31 Декември послужена Престиж вечера во Сауна Светот во Велнес Орхидеа
 • Неограничен влез во базените и сауната во Велнес Орхидеа 31.12.2022
 • Дневно свежо овошје и термална вода во собата
 • Ваучер од 10 евра кој може да го искористите (наместо пансионска вечера) во гостилницата Липа, ресторанот Гратиола или во ресторанот Јеленов Гребен, ресторанот Амон и гостилницата Шемпетер
 • Неограничен влез во Велнес Орхидеа ( за возрасни и деца над 15 години) работењето на сауната зависи од епидимиолошките мерки
 • Капење во базените на Термалија Релакс (ограничен број на лежалки)
 • Неограничен влез во Центарот за сауна Термалија (работењето на сауната зависи од епидимиолошките мерки)
 • Ноќно капење во базените на Термалија Релакс во петок и сабота
 • WIFI
 • Бањарка и пешкир за базен

Family Fun Забава

 • 3x полупансион (појадок и вечера)
 • 31 Декември Свечена вечера во Хотелот Гландула(19.00 – 20.00)
 • Ноќно капење 31.12.2022, во Термалија Фамили Фан и Термалија Релакс (22.00 – 01.30)
 • Ваучер од 10 евра кој може да го искористите (наместо пансионска вечера) во гостилницата Липа, ресторанот Гратиола или во ресторанот Јеленов Гребен, ресторанот Амон и гостилницата Шемпетер
 • Капење во базените на Термалија Релакс (ограничен број на лежалки)
 • Неограничен влез во Центарот за сауна Термалија (работењето на сауната зависи од епидимиолошките мерки)
 • Ноќно капење во базените на Термалија Релакс во петок и сабота
 • WIFI
 • Бањарка и пешкир за базен

All Inclusive Термалија Фемили Фан

 • 3x полупансион (појадок и вечера)
 • 31 Декември Свечена вечера All Inclusive на базените Family Wellness Термалија
 • Ноќно капење 31.12.2022, во Термалија Фамили Фан и Термалија Релакс
 • Ваучер од 10 евра кој може да го искористите (наместо пансионска вечера) во гостилницата Липа, ресторанот Гратиола или во ресторанот Јеленов Гребен, ресторанот Амон и гостилницата Шемпетер
 • Капење во базените на Термалија Релакс (ограничен број на лежалки)
 • Неограничен влез во Центарот за сауна Термалија (работењето на сауната зависи од епидимиолошките мерки)
 • Ноќно капење во базените на Термалија Релакс во петок и сабота
 • WIFI
 • Бањарка и пешкир за базен

Во цената на аранжманот не е вклучено:

 • Туристичка такса 2,50 евра по лице за ноќевање
 • Еднокреветна соба 36,00 евра за ноќевање
 • Полн Пансион 20,00 евра по лице на ден
 • Здравствено осигурување со покриеност од Ковид
 • Индивидуални патни трошоци
 • Превоз

Начини за плаќање:

– Плаќањето за Хотелско сместување и други видови на услуги се врши во авансно плаќање во износ од 50%, а остатокот се доплаќа најдоцна 30 дена пред датумот на поаѓање.
– За резервации направени помалку од еден месец пред почетокот на патувањето, плаќањето се врши во целост.

Попусти:
 • Трето лице на дополнителен кревет 15%
 • Безплатно сместување за деца до 4,99 години во соба со двајца возрасни
 • 50% за деца од 4,99 до 11,99 години на дополнително легло
 • 30% за деца од 4,99 до 11,99 на основен кревет

Важни забелешки:

– Поради моменталната ситуација предизвикана од вирусот Ковид постои можност дел од содржините на Хотелот да не бидат достапни во периодот на престој и агенцијата не е одговорна за какви било промени во начинот на обезбедување на услугите и ограничувања во Хотелот или во дестинацијата.
– Во моментот на резервација се плаќа авансно плаќање во износ од 50%. Конечната потврда се добива до 48 часа по уплатата. Во случај Хотелот да не ја потврди резервацијата авансното плаќање му се враќа на патникот.
– Попустите за деца важат кога се во придружба со двајца возрасни освен ако не е поинаку наведено
– Организаторот го задржува правото да ги продаде своите капацитети преку LAST MINUTE, FIRST MINUTE или Специјални Понуди  по цени кои се различни од оние во ценовникот. Странките кои платиле за аранжманот по цените кои се објавени во овој ценовник немаат право да бараат надомест за разликата во цената
– Трошоците за откажување на аранжманнот се наплаќаат според правилата за откажување на Хотелот. Детални информации се достапни во агенцијата.
– Малолетни лица доколку патуваат без своите родители мора да имаат согласнот од двајцата родители
– Патниците сами се пријавуваат на рецепција и се пријавуваат во Хотелот со ваучер на агенцијата ( освен во случај на неможност да го најдат договорениот Хотел, кога треба телефонски да ја контактираат агенцијата)
– Патникот може да го подигне својот ваучер во агенцијата или преку е- маил адреса доколку ја има пријавено својата е- маил адреса при пријавувањето за патувањето. Доколку патникот не добие ваучер навремено за Хотелот, треба да се јави во агенцијата и да побара ваучер. Во спротивно агенцијата не е одговорна за неиздавање на ваучер.
– Категоризацијата на Хотелот е официјално утврдена и важи на денот на склучување на договорот помеѓу тур- операторот и меѓународниот партнер, а сите последователни промени за кои тур- операторот не ги знае не можат да бидат релевантни. Можно е до реализација на туристичкото патување во некои случаи да дојде до промена на категоријата на сместувачкиот објект, намалување на дополнителните капацитети и промена на работното време, промена на начинот на послужување на оброците, како и квалитетот и количината на храната, дефекти и намалување и проширување на објектот
– Организаторот на патувањето не гарантира катност, поглед и бројот на апартманите или собите, седишта во автобус или авион доколку тоа не е предвидено во ценовникот како опција за доплата
– Во услови на ниска сезона а понекогаш и во екот на сезоната можно е некои содржини во сместувачките објекти, угостителско – трговските објекти во дестинацијата да не работат за што неможе да биде одговорен организаторот на патувањето
– Организаторот нема информации за временските услови, градежната сезона, работното време на угостителските објекти и продавници во и околу сместувачкиот објект и затоа не презема одговорност за евентуална бучава во сместувачките капацитети и единици. Организаторот, претставникот и локалниот партнер не можат да влијаат на бучавата во соседните сместувачки капацитети и единици.
– Фотографиите од каталогот или од интернет презентацијата на внатрешната содржина на сместувачките капацитети и единици не гарантираат дека во меѓувреме немало промени во содржината и изгледот на истите ниту пак дека патникот ќе ја добие точната сместувачка единица по изглед, локација, опрема и големина како на фотографиите
– За сите резервации направени во периодот на специјални попусти за рани резервации важат посебни услови за промена и откажување на аранжманот. Секоја промена (име, презиме, датум на поаѓање, тип на сместување, додавање на патници и слично)подразбира примена на нови цени од моментално важечкиот ценовник. Условите важат за сите Хотели.
– Хотелската категоризација на сместувањето одговара на официјалната локална категоризација. Во сите објекти каде што има храна, услугата се заснова на принципот на самопослужување – избор на повеќе јадења, освен ако политиката на Хотелот не предвидува поинаку
– Агенцијата не е одговорна за какви било информации кои се дадено усно
– Цените може да се прилагодат според Општите услови за патување и во случај на промена на курсот на валутата

Општи забелешки

– Организаторот на патувањето не е овластен да ја оценува валидноста на патните и другите документи. Странските државјани се должни да се информираат за визниот режим на земјите во кои патуваат или низ кои минуваат
– Пасошот мора да важи најмалку 6 месеци по патувањето
– Организаторот на патувањето го задржува правото да ја промени цената на патувањето доколку има промена во девизниот курс, недоволен број на пријавени патници за патувањето, пребукираност на Хотелот и слично, понуда на алтернативно сместување во друг објект од истата категорија или откажување на патувањето најдоцна пет дена пред поаѓање.
– Организаторот на патувањето не е одговорен во случај граничните органи да го спречат излезот на некој патник од земјата или доколку не му овозможат влез на територијата на земјите на Европската Унија , земјите во транзит или земји кои се надвор од Европската Унија, поради неточни документи, сторени прекршоци или непочитување на визни или царински прописи
– Патниците кои патуваат со странски патни исправи мора да го известат Организаторот на патувањето односно посредникот при продажба на туристички патувања со кој пасош ќе патуваат. Во спротивно пости можност хотелиерите да го поскапат сместувањето на лице место бидејќи цените од програмата важат само за граѓаните кои патуваат со патни исправи на Република Македонија
– Се молат патниците да се грижат за своите патни исправи, документи, пари, вредни предмети и багаж. Организаторот не е одговорен за нивното евентуално губење, кражба или исчезнување од која било причина во текот на целото времетраење на патувањето.
– Организатор на ова патување е Т.А Барчино Турс, Врњачка Бања, МБ 20106182, Лиценца ОТП 183/2021 категорија А од 19.11.2021 година. Ценовник бр.1 важи од 13.10.2022.  За ова патување важат општите услови за патување на Т.А Барчино Турс, Врњачка Бања. Веб страна www.barcino.travel, како и општите услови за патување кои се составен дел од самиот ценовник
– Аранжманот е на основа на индивидуални поаѓања во наведени датуми (доколку не постои минимален број на патници за реализација на аранжманот истиот неможе да се откаже од страна на Организаторот). Пред да го склучите договорот за патување ве замолуваме да се запознаете со програмата за патување и општите услови за патување на организаторот, кои се усогласени според законот за туризам

Испратете ни го вашиот впечаток:

Početna
Hit ponude
Kontakt